Rólunk

Az urban dance egy külföldön sokat használt fogalom, amely magába foglalja az összes eredeti old school és new school hip-hop táncstílust. Csapatunk (Magyarországon egyedülállóan) kifejezetten ezekkel az eredeti hip-hop stílusokkal foglalkozik - popping (electric boogaloo), locking, New (York) style hip-hop, LA style hip-hop, house dance, krumping, b-boying (breakdance).

Az Urban Dance Theatre (H) alapítói, az Urban Dance Team tagjai: Szederkényi Zsolt (Papi), Csordás Gábor (Csocsó) és Fazekas Róbert (Pizsy) professzionista hip-hop táncosok és tanárok. Számos hazai és nemzetközi világverseny díjazottjai, (egyenként és különböző formációkban), videóklippek, sztárrendezvények szereplői. Küldetésüknek tekintik a hip-hop és a funk kultúra terjesztését. A táncszínház létrejöttével szeretnék megmutatni, hogy az urbandance is igazi komoly színpadi műfajjá tudott válni.

Az Urban Dance Team működési területei:

Tánciskolánk (Urban Dance School) Budapesten és Székesfehérváron működik, ahol az általunk prezentált eredeti stílusokkal ismertetjük meg táncosainkat.
Rendszeresen szervezünk egész napos intenzív kurzusokat (Urban Dance Workshop) azok számára, akik naprakészen szeretnének tájékozódni az urban stílusok világában.
 
Nyári táborunk (Urban Dance Kemp) szintén egy friss információ gazdag intenzív képzés, ahol kezdőként vagy akár profi táncosként is bárki fejlesztheti tudását.
 
Hogy mitől vagyunk különlegesek? Attól, hogy nálunk igazi freestyle táncos válhat bárkiből, aki elég kitartó ahhoz, hogy elsajátítsa az eredeti stílusokat. És ezt hol lehet kamatoztatni? Bárhol a világban, ahol kúltúrája van az urban stílusoknak. Nálunk például bárki megmérettetheti magát egy igazi 2 vs 2 párbajon (Urban Dance Battle).
 
Az urban stílusú táncok igazi életérzést adnak és a legjobb, hogy sosincs vége a fejlődésnek, mert mindig van újabb lépcsőfok, ahonnan meglátni a következőt. Mi is rendszeresen járunk hazai és külföldi "underground" rendezvényekre (párbajok, workshopok, találkozók), hogy magunkba szívjuk a real hiphop feelinget.